Contribuție Artistică

;

 

Teodora Gheorghiu 

Soprană

Uneori, cariera unui solist e predestinată. Pentru soprană Teodora Gheorghiu acel moment a avut loc prin amabilitatea lui Jose Carreras. Indignat de faptul că ea nu a câștigat un premiu la un concurs unde a făcut parte din juriu, el a insistat să îi ofere o bursă echivalentă cu premiul în bani. "A fost prima oară când cineva mi-a spus că am un viitor ca și cântăreață", spune ea. Calea ei a fost astfel stabilită. Dar, destinul artistic este de obicei înrădăcinat în natură. Până azi, ea simte că de multe ori cântatul e un act spiritual - "începe chiar din interiorul tău și se revarsă".
 
După o serie de premii - printre care Queen Elizabeth Competition - și după ce a câștigat bursa Herbert von Karajan, Teodora Gheorghiu a avut debutul la Opera din Viena, la vârstă de doar 25 de ani, și s-a alăturat ca artist principal din 2007 -2010. Atunci când ea a plecat din Viena pentru o cariera independentă, dirijorul Christophe Rousset a abordat-o pentru prima ei înregistrare.
 

Gabriel Bebeșelea

Dirijor

La 28 de ani, Gabriel Bebeșelea este deja recunoscut ca fiind `unul dintre cei mai talentați dirijori din ultimele decenii în Romania` (Jurnalul Festivalului George Enescu).
 
Admirat pentru entuziasmul și muzicalitatea lui, reputația lui a crescut în mod substanțial și repede în ultimii ani, fiind numit dirijor principal al orchestrei Filarmonicii Sibiu în 2014, dirijor principal al Operei Naționale Române Cluj- Napoca în 2015 și dirijor principal al Orchestra Filarmonicii "Transilvania” în sezonului 2016-2017.
 
Câștigător a numeroase premii în cadrul mai multor competiții pentru dirijori, cum ar fi "Lovro von Matačic", "Jeunesses Musicales" și semi-finalist la "Donatella Flick" - London Symphony Orchestra și "Gustav Mahler" - Bamberg Simfonia, Gabriel Bebeșelea a studiat cu dirijori renumiți, cum ar fi Mark Stringer, Bernard Haitink și Kurt Masur.