Programul Balului Vienez de la Timişoara

24 Noiembrie 2022 - Editia a IX-a
;

19:00   Primirea invitaţilor. Conform tradiţiei balurilor vieneze, invitaţii sunt întâmpinaţi cu un pahar de şampanie, după care sunt aşteptaţi să facă o fotografie oficială în spaţiul special amenajat.

19:50    Intrarea invitaţilor în sala de bal.

20:00    Ceremonia de deschidere.

20:05    Discursul invitaţilor de onoare.

20:20   Intrarea debutanţilor: Primul moment de dans al debutanţilor acompaniaţi de Spirit of Vienna Orchestra. Prezentarea tinerilor debutanţi este o altă tradiţie a balurilor de societate. Tinerii îşi f?ceau debutul în societate cu această ocazie.

În acest an, pe lângă cursurile de vals, tinerii care s-au înscris ca debutţ?i au avut oportunitatea de a urma şi cursuri care îi vor ajuta în viaţă şi carieră: implicare civică, design ecologic, orientare în carieră, inteligenţă relaţională, etichetă socială şi bune maniere, public speaking. Am avut parte de şapte mentori cu reputaţie naţională şi internaţională:

 • Excelenţa Sa Dl Hans Klemm, Ambasadorul SUA la Bucureşti
 • Excelenţa Sa Dl Gerhard Reiweger, Fost Ambasador al Austriei la Bucureşti
 • Consul Andreas Count of Bardeau, Austria
 • Dna Carmina Dragomir, CEO, Metropolitan Life
 • Dl Virgil Ianţu, Prezentator de televiziune
 • Dl Guy Burrows, Fost CEO, Shell Romania

20:30     Moment artistic al minidansatorilor (copii 6-12 ani).

20:40    Moment artistic cu soprana Irina Marinaş, Teatrului de stat din Koblenz, Austria, baritonul Michael C. Havlicek, Viena, Austria şi flautistul Matei Ioachimescu, Viena, Austria

 • W. A. Mozart - Duet, Papageno-Papagena, din opera "Flautul Fermecat" (Irina Marina? şi Michael Havlicek)
 • G. Verdi - Fantezia "Rigoletto" (Matei Ioachimescu, flaut)
 • J. Strauss - Aria lui Barinkay, "Als flotter Geist", din opereta "Voievodul Ţiganilor" (Michael Havlicek, bariton)
 • F. Lehar - Aria "Meine Lippen, sie k"ssen so heiß“, din opereta "Giuditta" (Irina Marinaş, sopran?)
 • F. Lehar - Duet, "Lippen schweigen", din opereta "Văduva vesel?" (Irina Marina? şi Michael Havlicek)

21:00     Prezentare United Way – Ada Gabor, Manager Timi?oara

21:05   Moment artistic "Rising Stars", secţiune dedicată tinerelor talente din Timişoara - Balet variaţia clasică "Arlequiniada" - Emma Nan?u, Liceul de Artă "Ion Vidu", secţia coregrafie, clasa a VI-a (Prof coordonator Alina Mihai).

21:10     Damenspenden - din parte partenerului oficial Primăria Viena. O altă tradiţie a balurilor vieneze este oferirea unor mici atenţii tuturor doamnelor care sunt prezente la bal. La Balul Vienez de la Timişoara acestea sunt oferite în fiecare an de Primăria din Viena.

21:15     Trofeul Floarea de colţ - simbolul generozităţii pe care o distribuim în fiecare an în comunitate sub forma broşei care prin donaţia de 10 lei asigură un prânz cald unui copil din centrele United Way.

Începând cu ediţia a IV-a, la Balul Vienez de la Timişoara acordăm trofee unor oameni care servesc comunitatea într-un mod generos şi altruist, prin timpul, expertiza sau resursele lor.

21:25    Prezentarea Fondului de Burse Romania Centenară

Anul trecut, Fundaţia Haţegan cu sprijinul Adecco a lansat cu ocazia centenarului, Fondul de burse "Romania 100". Fondul se adresează tinerilor între 18 si 25 de ani care dau dovadă de excelenţă in domeniu academic pe care îl studiază şi urmează cursurile unei facultăţi din Timişoara, dar au nevoie de sprijin financiar. Anul acesta acordăm primele două burse în valoare de 5000 euro pe an academic, timp de 3 ani.

21:30    Al doilea moment de dans al debutanţilor împreună cu Spirit of Vienna Orchestra

21:35    „Alles Walzer!” Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra. Cu aceste cuvinte tradiţionale unui bal vienez, se deschide balul şi toată lumea e invitată la dans.

21:45   Program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band.

23:00   Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra.

0:00   Cadrilul de la miezul nopţii sub îndrumarea coregrafului Raul Avram ( toţi participanţii sunt invitaţi să participe la cadril).

Cadrilul de la miezul nopţii este una dintre atracţiile şi tradiiile balului vienez când toată lumea e invitată pe ringul de dans.

0:45   Program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band.

1:30   Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra.

2:00   Cadrilul de la ora 2.